Atelier “mellem grænser” skulptur af Ib Braase

Konserveringen af  Ib Braases skulptur Atelier “mellem  grænser” fra 1988 er i fuld gang. De opgaver der kunne klares indendørs er nu afsluttet , og i den kommende tid vil skulpturen blive sat op uden for, hvor den resterende del af konserveringen vil foregå.

Den 8. oktober 2016  blev skulpturen Atelier “mellem grænser” fra 1988 af Ib Braase en del af  museets samling. Skulpturen blev doneret til museet af Det Danske Centralbibliotek i Sydslesvig. Det var oprindeligt Statens Kunstfond der i sin tid indkøbte værket til placering i bibliotekets gård.

Værket består af blandt andet; jern, messing, granit, cement, jernstænger og marmor. Skulpturen kan fremstå som både værende under opbygning, eller noget, der er i forfald. Værket går imod en traditionel skulpturopfattelse og var i forbindelse med opstillingen i 1989  genstand for stor debat, et debat der i ny og næ er dukket op til overfladen igen.

Info om skulpturen:

Atelier ”mellem grænser” . 1988
Jern, messing, aluminium, cement, granit, marmor, metal, bemaling bronze og (plastikspand) (spanden er gået til)
Inv.nr. 1397
Gave 8/10 – 2016 fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Indkøbt af Statens Kunstfond i 1988 til placering i biblioteket.