Døren åbner indad – Camilla Thorup

Udstillingen ‘Døren åbner indad’ åbner lørdag den 7. oktober kl.14.00

Camilla Thorup (f. 1976) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2008. Hun har været medstifter af galleriet Førstetilvenstre og udstillingsinitiativet Andetprojekt og kurateret flere gruppeudstillinger blandt andet i shoppingcenteret Field’s og i en kolonihave.

Horsens Kunstmuseum erhvervede sit første værk af Camilla Thorup i 2009 og har siden føjet flere værker til samlingen. Derfor glæder vi os meget til at vise vores publikum en større præsentation af hendes arbejde.

Den kommende udstilling byder på malerier, tegninger og keramiske skulpturer, der på kryds og tværs peger på en række fælles fortællinger. Motiverne er oftest mennesker og huse og virker umiddelbart nærmest demonstrativt enkle. Men de anonyme figurer udtrykker samtidig en egen absurditet, hvor både huse og menneskekroppe virker som en slags hylstre om det liv, der udfolder sig under overfladen. På den måde leger Camilla Thorup med modsætninger mellem kendt og velkendt, nærvær og fravær, det personlige og det upersonlige.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Det er muligt at læse mere om udstillingen her.