Skulpturer i nyt lys – byvandringer om Horsens’ glemte kunstskatte

Det er muligt at opleve og (gen)opdage skulpturer i byrummet, når Kultur- og Eventafdelingen Horsens Kommune og Horsens Kunstmuseum inviterer til tre spændende byvandringer. Skulpturerne aktiveres og iscenesættes på forskellig vis med lys, lyd, performance og nyproducerede stedsspecifikke kunstværker.

Formålet med projektet ”Byens glemte kunstskatte” er at kaste nyt lys over en række skulpturer i det offentlige rum. Projektet er skabt i samarbejde med Komediehuset Horsens, Billedskolen og kunstnerne Jacob O ́Henry, Lærke Lauta og Julie Stavad. Disse samarbejdspartnere vil ved forskellige kunstneriske virkemidler og greb aktualisere og aktivere velkendte, såvel som mere skjulte og glemte skulpturer i midtbyen. Det er muligt at læse mere om projektet her.

Museumsinspektør Julie Horne Møller og kunstfaglig medarbejder Maja Barsøe fra Horsens Kunstmuseum er guider på byvandringerne. De vil fortælle om skulpturerne, historierne og kunstnerne bag dem, samt om de aktuelle iscenesættelser.

Et omdrejningspunkt i formidlingen vil være skulpturernes relation til omgivelserne: Hvilken betydning har det for eksempel, om en skulptur er udstillet i en grøn park som Siddende Pige af Gerhard Henning, eller på en gågade blandt butikker som for eksempel Christian Lemmerz’ Madonna (Dafur)? Byvandringerne vil lægge op til refleksion og diskussion omkring, hvordan vi oplever og forholder os til skulpturerne i det offentlige rum, vi færdes i til daglig.

Byvandringerne foregår henholdsvis:

Torsdag d. 19. oktober kl. 10.00 til ca. 11.00 Startsted: ved Beringsøen på torvet. OBS: Byvandringen er for hele familien.

Byvandringerne er gratis – Husk påklædning efter vejrforholdene.