Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Love, fear and Evil
Nina Sten-Knudsen

Fra lørdag den 5. september er det muligt at opleve anden og sidste del af Nina Sten-Knudsens store udstillingsprojekt 'Love, fear and Evil'. Museet viste i 2011 projektets første del 'Love and fear'. Med projektet viser Nina Sten-Knudsen sit unikke talent til at forene ord og billeder. Det er muligt at hente en invitation til den kommende udstilling her.  
I forbindelse med udstillingen publiceres der et katalog med det samlende projekt.
Udstillingen er at se fra lørdag den 5. september 2015 - søndag den 10. januar 2016.
Det er muligt at læse mere om udstillingen her.
Se værklisten til udstillingen her.


Årets Kunstnerpris 2015

Fredag den 2. oktober løfter Horsens Kunstmuseums Venner og Horsens Kunstmuseum sløret for vinderen af årets kunstnerpris anno 2015.
Sidste års vinder blev Emil Westman Hertz som i forbindelse med prisen skabte udstillingen og værket 'Prinsens Have'. Værket blev efterfølgende erhvervet til Horsens Kunstmuseum og er nu en del af museets samling.
Prisen er et rejselegat gavmildt skænket af Horsens Folkebladsfond og Familien Hede Nielsens Fond.
Det er muligt at læse mere om Årets Kunstnerpris her.


Ib Braase

Lørdag den 24. oktober 2015 slår Horsens Kunstmuseum for første gang dørene op til en udstilling med skulpturer skabt af den danske billedhugger Ib Braase. Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet bliver Horsens Kunstmuseum nu hjemsted for landets største samling af Ib Braases skulpturer. Den nye samling indeholder intet mindre end 29 skulpturer, skabt i perioden 1949 til 1993. Skulpturerne giver et indblik i Braases samlede oeuvre og fortæller historien om en central kunstner i den fornyelse og udvidelse af skulpturbegrebet, som fandt sted i anden halvdel af 1900-tallet.
Udstillingen åbner lørdag den 24. oktober kl. 14.00 og kan opleves frem til 31. januar 2016.
Læs mere om udstillingen her.


Udstillingsåret 2016

2016 byder på en række spændende udstillinger på Horsens Kunstmuseum, når museet i januar måned slår dørene op til en større særudstilling med Lars Nørgård, som viser en lang række tegninger samt malerier. I foråret viser museet for første gang en særudstilling med Gudrun Halse. Gudrun Halse er en af de yngre kunstnere som Horsens Kunstmuseum de senere år har haft et stort fokus på, hvilket også ses i museets samling hvor værkerne 'Gudruns Livshistorie', 'Laura Palmer', 'Relabeling' og 'Hex' allerede har fundet sin plads.
Efteråret 2016 byder blandt andet på en stor særudstilling med Cathrine Raben Davidsen. Horsens Kunstmuseum ser frem til en gensyn med Catrine Raben Davidsen der ligeledes har en stor plads i museets samling og som senest var udstillings aktuel på museet i 2008 med udstillingen 'White Ink'.


Udstillingsåret 2017

I 2017 markeres Kulturbyåret med på Horsens Kunstmuseum med udstillingsprojektet 'De syv dødssynder', som er et samarbejdsprojekt mellem Randers Kunstmuseum, Glasmuseet Ebletoft, Museet for Religiøs Kunst, Holstebro Kunstmuseum, SNYK Skive Ny Kunstmuseum - Museum Salling og Skovgaardmuseet. Hvert museum har fået en af de syv dødssynder: Hovmod, griskhed, nydelsessyge, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. På Horsens Kunstmuseum arbejder kunstnerne Martin Erik Andersen, Vinyl Terror & Horror og René Smith med synden vrede.
Udstillingen åbner lørdag den 28. januar kl.14.00.
Det er muligt at læse mere om samarbejdsprojektet her.