Horsens Kunstmuseum søger en engageret praktikant

Horsens Kunstmuseum udstiller og formidler eksperimenterende samtidskunst med et primært fokus på kunsten fra 1980érne og frem. Afsættet for museumsarbejdet er en dialog med omverdenen, kunstnerne og selvfølgelig museets besøgende.

Museet præsenterer årligt en række særudstillinger, samt løbende ophængninger af museets egen store samling af samtidskunst. I efteråret 2018 præsenterer museet udstillinger med Rose Eken og Mille Kalsmose, samt en større ophængning med museets egen store samling af Erik A. Frandsen.

Praktikophold

Horsens Kunstmuseum tilbyder et lærerigt praktikophold, der giver indsigt i museumsarbejdets mangfoldighed, med afsæt i de fem søjler. Med et primært fokus på kommunikation og formidling. Perioden er efteråret 2018, med start medio august.

Som praktikant på Horsens Kunstmuseum kommer du til at arbejde tæt sammen med museets øvrige personale. Museet består af en mindre medarbejderstab, hvor alle udfylder en central rolle i museets daglige virke.

Arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil primært ligge indenfor formidling, kommunikation og assistance ved etablering af museets aktuelle udstillinger og ophængninger. Derudover vil der også være rum til at selv at skabe et projekt i forbindelse med praktikken, dette kan f.eks. være i form af et arrangement, video, sociale medier osv.

Dine kompetencer
Du er interesseret i den eksperimenterende samtidskunst, og din uddannelse er inden for kunst- og kulturformidling. Du har lyst til at afprøve, eksperimentere og udvikle. Du tænker selvstændigt og er nysgerrig på at lære mere om hvad det vil sige at arbejde på et kunstmuseum, med en hektisk hverdag, mange bolde i luften.

Send ansøgning
Hvis du er interesseret i at blive Horsens Kunstmuseums praktikant i efteråret 2018 så send os en ansøgning på jhmo@horsens.dk til museumsinspektør Julie Horne Møller. Hvis du har spørgsmål til praktikpladsen ring venligst på 76292370. Seneste frist for ansøgning: Den 15. august 2018.

Praktikstillingen er ulønnet og i udgangspunktet en fuldtidsstilling. Vi foretrækker derfor ansøgere, som kan inkludere praktikopholdet i et igangværende studieforløb.

Download opslaget som PDF her.