Tove Storch, Asger Jorn og Maar Julius Lange

I museet gamle afdeling er det muligt at opleve en ophængning af Horsens Kunstmuseums egen samling af kunstnerne Asger Jorn, Maar Julius Lange.

De 14 køkkenlåger
I sommeren 1944 malede Asger Jorn 14 køkkenlåger i kunstsamleren og kunstneren Elna Fonnesbechs-Sandbergs sommerhus i Tibirke. Dette foregik som en del af et større projekt, hvor Asger Jorn malede hele huset indvendigt fra gulv til loft og derudover skabte værker direkte i sommerhusets facade. Køkkenlågerne blev senere fjernet fra sommerhuset og har siden været i privateje. De 14 køkkenlåger blev i sommeren 2014 en del af Horsens Kunstmuseums samling testamenteret af Inge Raackmann Larsen, der havde haft dem hængende i sit hjem siden 1991.

Derudover er det i museets gamle afdeling muligt at opleve museets nyerhvervede skulptur ‘Untitled’ fra 2016 af Tove Storch. Museet har erhvervet værket takket være Slots og Kulturstyrelsen. Læs mere  her.